Følgere på sociale medier er penge værd
Resten af verden havde heller ikke lyst til at undvære Monty. Mikala og Michael modtog forespørgsler fra folk, der gerne ville have ting med Monty på, og derfor begyndte de at sælge t-shirts, så kopper og klistermærker. Det gjorde de gennem et firma, der tog sig af alt, og donerede hele overskuddet til katte i nød.
Pludselig opdagede de, at de stod over for et marked med muligheder. Der var masser af købeglade kattekvinder derude, og deres egen webshop med Monty-merchandise blev en realitet.
Mens webshoppen er deres primære indtægtskilde, tjener de sekundært også penge på sponsoraftaler. Det er især dem, de håber på at kunne få flere af, når de flytter til USA. Derovre er det typisk sådan, at sponsoraftaler er kattenes primære indtægt, mens en webshop er sekundær, forklarer Michael. Lige nu har de en aftale med et firma, der producerer kattegrus, hvor de over tre måneder skal producere tolv opslag om kattegruset på deres Instagram-konto.
- Det lød meget svært, da vi først blev præsenteret for idéen, men det er faktisk gået overraskende nemt at finde på variationer, fortæller Michael, der samtidigt kan afsløre, at de tjener godt 6000 kroner pr. opslag. De har fx lavet et opslag, hvor Michael er delvist begravet i kattegrus og en gættekonkurrence, hvor følgerne skulle gætte på, hvor mange pakker kattegrus, de havde gemt i haven i Herfølge.
- Vi vil kun reklamere for ting, vi kan stå inde for, og hvor det giver mening i forhold til Monty. Det kan være ting, vi allerede bruger til ham, fortæller Mikala og tilføjer, at hun dog også godt kunne tænke sig at få en sponsoraftale med et firma, som sælger vegansk chokolade. Eller et møbelfirma, så de kan få sponsoreret nye møbler, når de flytter.
- Det gælder om at ramme en balance, hvor vi ikke overøser folk med reklame, fordi vi vil tjene masser af penge. Hvis der er for meget reklame, så har folk ikke lyst til at følge os, forklarer Michael.